19 Augusti – Länsmansgården Design Dalby, Maria på Almbacken, Botaniska trädgården i Lund och Löddeköpinge plantskola


Vi reser tillsammans med buss till Dalby, där vi börjar med att besöka 1700-talsgården Länsmansgården där trädgårdsarkitekt Karolina Brising bor och driver sitt företag Länsmansgården Design AB. Vi inleder besöket med kaffe och kaka.

Sedan får hälften av oss en guidad visning där Karolina går igenom historia, formgivning, karaktärsväxter samt visar de olika trädgårdsrummen i den 2 600 kvm stora vackra trädgården. Hon delar även med sig olika hemliga knep gällande krukträdgårdarna och svarar på frågor.

Den andra halvan börjar med att besöka Maria på Almbacken. Maria Dremer Sundström driver Almbacken Trädgårdsdesign och hon guidar oss i sin trädgård
som har rumsindelning med starka former och intressanta kontraster. Därefter bussas vi tillbaka till Länsmansgården och byter med den andra halvan.

Efter besöket kör bussen oss till Botaniska trädgården i Lund där vi på egen hand strövar runt och kanske tittar in i växthusen. Här intar vi vår medhavda lunch, finns gott om olika sittplatser utspridda i trädgården.

Slutligen körs vi till Löddeköpinge plantskola där vi också strövar runt på egen hand och troligen ändå handlar den där växten trots att det redan är fullt i trädgården! Efter en dag fylld av upplevelser kör bussen oss tillbaka till Varalöv. Tänk på att ta med lunchkorg att äta i Botaniska trädgården då lunch inte ingår i priset.


PLATS: Buss avgår från samåkningsparkeringen vid Erikslund, Varalöv.

TID: Lördag 19 augusti kl.09.00. Hemkomst till Erikslund ca 17.30.

KOSTNAD: Vid minst 30 deltagare 565 kr/person,
vid 35 deltagare (maxantal) 535 kr/person.

ANMÄLAN: Bindande anmälan senast 1 augusti 2023 till Jutta.Lindh@nvsktradgard.se eller sms till 076-131 52 60.
Betalning senast 11 augusti till bankgiro 5665-8594 eller swisha till 123 255 91 28. Märk betalningen ”Dalby”. Resan genomförs vid minimum 30 anmälda deltagare.