Lördag 3 Juni – En trädgård med utsikt och Harplinge Kyrkogård i Halland – FULLBOKAD

Vi reser tillsammans med buss till Halland där vi besöker två mycket inspirerande och prisbelönta platser. På vägen upp stannar vi för medhavd fika.

I en södersluttning i norra Halland, nära Rolfstorp, omgiven av frodig blandskog ligger En trädgård med utsikt. De två trädgårdsmästarna Rebecca Malmsköld och Staffan Eklund har skapat trädgården som består av tio olika rum med olika funktion och karaktär. Hela trädgården är inspirerad av den engelska Arts and Crafts-rörelsen. 2019 blev den vald till Årets Trädgård av Allers och 2021 vann den Årets Uterum på Swedish Design Awards by RUM. Då trädgården till stor del är terrasserad är bra promenadskor och möjlighet att gå i trappor av vikt.

Vi fortsätter sedan till Fårfarm Öströö, där vi intar en delikatesstallrik till lunch samt kaffe och kaka. Här finns också möjlighet att handla i den välsorterade butiken.

Dagens tredje och allra sista stopp gör vi vid den vackra och annorlunda kyrkogården vid Harplinge kyrka. Året 2017 fick Harplinge Steninge ta emot priset som Årets kyrkogårdsförvaltning. Platsen är förutom en kyrkogård, en botanisk upplevelsepark som retar sinnena och stimulerar till umgänge och aktivitet. Här finns många platser för picknick, vackra promenadstråk, kreativa installationer, många perennplanteringar och över 170 olika träd.


PLATS: Buss avgår från samåkningsparkeringen vid Erikslund, Varalöv och eventuellt vid samåkningsplatsen vid Båstad.

TID: Lördag 3 juni kl.08.30. Vi beräknas vara vid Erikslund ca 17.30.

KOSTNAD: Vid minst 30 deltagare 495 kr/person,
vid minst 40 deltagare 435 kr/person,
vid 50 deltagare (maxantal) 395 kr/person.
Priset inkluderar lunch. Betala till BG 5665-8594 eller swisha till 123 255 91 28 senast 26 maj. Märk betalningen ”Halland”.

ANMÄLAN: Bindande anmälan senast 3 maj till Eva.Sisodiya@nvsktradgard.se eller sms till 072-352 80 23. Anmäl eventuell specialkost och önskemål om upphämtning vid samåkningsplatsen i Båstad.
Resan genomförs vid minimum 30 anmälda deltagare.

Vi är fullbokade och ser fram emot en härlig resa!