12 oktober – Föredrag i Ängelholm

Det blommar, surrar och smakar i både sol och skugga / Den mångfunktionella trädgården / Träd, buskar och perenner för slöjd, mångfald, färg och smak – i din trädgård

Du har än en gång chans att lyssna på My Kjellberg från Skogsträdgården i Höör. Nu kommer My till Ängelholm. Denna gång får du veta hur du kan tänka för att få in skogsträdgårdsväxter i din egen trädgård.

My ger exempel på träd, buskar och perenner för såväl skuggiga som soliga, fuktiga som torra lägen. Målet är att inspirera till vackra, insektslockande, slöjdvänliga och ätliga trädgårdar med stor mångfald av både arter och smaker.

Permakulturplats: Holma skogsträdgård - Permakultur Sverige
Bild från Permakultur


Du får också tips och inspiration på hantverk för att kunna använda det du har i trädgården för att tillverka olika slags stöd, staket eller dylikt. My har också med utvalda växter till försäljning från sin plantskola Skogsträdgårdens växter. 

Vi börjar kvällen med att fika, kaffe/the och ostsmörgås. Meddela ev allergier. Sedan ca en timmes föredrag av My Kjellberg. Efter föredraget finns möjlighet att köpa växter utanför museets entré. 


Plats:  Järnvägens museum, Banskolevägen 11, Ängelholm.

Tid: 18.30.

Kostnad: Föreningen bjuder på föredraget, men 50 kr för fika betalas på plats, kontant, kort eller swish. Icke medlem betalar 100 kr för fika och föredrag.

Kontakt: Bindande anmälan senast 21 september till Annett Larsson, via email eller 073-657 81 05.