18 september – Besök hos Anette i Boäng och Belindas blomsterodling

Besök hos Anette Nilsson i Boäng, Röstånga och Belinda Wigerfeldts blomsterodling i Billesholm

Vi startar dagen hos Anette som visar sin dekorativa köksträdgård med samodlade blommor och grönsaker. Anette odlar helt giftfritt med egen jord och gödsel. Härligt med egna grönsaker året runt. Ett tillfälle att få nya tips till sin egen köksträdgård.

Om mig - Belinda Wigerfelt

Därefter åker vi till Billesholm och besöker Belinda Wigerfeldts odlingar. En värld med närodlade snittblommor i säsong. Belinda visar och berättar själv om sin odling utan giftiga bekämpningsmedel. Vi får lära oss att binda en fin bukett av blandade blommor. Möjlighet till självplock. Belinda har försäljning av närproducerad italiensk glass, kaffe eller te (eller ta med egen fika). Gott om sittplatser i trädgården. 


Plats: Boäng 771 i Röstånga och Folkets Park i Billesholm. Samåk gärna.

Tid: 13.00-14.00 i Boäng, halvtimmes resa till Billesholm där vi ska vara 15.00.

Kostnad: Föreningen bjuder medlemmar på detta arrangemang. Vi betalar för de blommor vi plockar. Icke medlem betalar 50 kr, kontant eller swish 123 255 91 28 vid ankomst.

Kontakt: Anmälan senast 12 september till Anne Persson, via email eller 0733-62 48 31.


Hur det gick:

Vi samlades hos Anette som gav oss en fin rundvandring i sin trädgård med fokus på ovanliga träd. Stort intresse fanns förstås för den berömda köksträdgården där vi fick veta en del om Anettes knep att få starka och frodiga grönsaker och blommor. Ett stort tack till Anette för besöket.

Vi for vidare till Billesholm och Belindas blommor. Belinda har närodlade blommor i säsong och vi fick se fina dahlior och sena sommarblommor. Vi fick också lära oss att binda en bukett av sommarblommor. Många plockade egna buketter att ta med hem. Besöket avslutades med kaffepaus i strålande solsken. Vi tackar Belinda för ett trevligt besök.