15 juli-16 juli – Vi reser till Langeland med Hannu Sarenström som ciceron

Fredag:

Hannu visar oss sitt vackra Langeland med utvalda trädgårdar, vi besöker också hans nya trädgårdsprojekt och hör om tankar och framtidsplaner.

Bild från Grand Tours

Vi tittar in i Birgits och Axels have – en stor och mycket naturpoetisk trädgård. Vi stannar till i Humble där vi tittar på en liten ljuvlig pärla i form och grönska även när den inte är i full blom.

Vi åker vidare till en arkitektritad trädgård med tydliga rum och häckar och stora formella perennplanteringar.

Trädgårdshistorikern Helle Ravn bor strax intill, så vi tar en kort promenad och besöker henne. Det är ingen stor designträdgård, men en förtjusande ”bonnehave” inspirerad av gamla tiders lantbruksträdgårdar.

Vi avslutar dagen med middag på hotellet. 

Lördag:

Vi besöker en hostaträdgård strax norr om Rudkøbing, med en fantastisk samling av hostor och unika träd och buskar. Det finns växter till försäljning på gården.

Bild från Grand Tours

Vidare till Medicinhaverne i pittoreska Tranekær, det är en stor anläggning som sköts av frivilliga. ”Jag tycker inte att det är så vackert, men väldigt intressant och det är roligt att läsa om medicinväxterna, alla mina besökare har älskat besöket”, säger Hannu.

Vidare till Haven i Troense som skapats av Helle Troelsen, som är trädgårdsarkitekt och författare och har en fantastisk trädgård i en gammal miljö som hon ständigt förhåller sig till.

Vi äter lunch på Hotell Troense.

Vidare till dagens sista äventyr som är en uppmärksammad trädgård i modern tappning, ca 20 min från Svendborg. Samtliga trädgårdar, förutom den i Humble, är ca 2000 kvadrat eller större. 

Vid ev. inköp i trädgårdarna gäller endast danska kronor. 

Vi bor på 4-stjärniga Stella Maris i Svendborg

I priset ingår morgenmad och 2-rätters middag fredag kväll på hotellet, eftermiddagsfika och lunch dag 2 samt inträde och guidning med Hannu. Ta med fikakorg och lunch. Vi lunchar dag 1 i Hannus trädgård.


Plats: Buss avgår från samåkningsparkeringen vid Erikslund, Varalöv.

Tid: 07.00. Hemkomst ca 20.00 dag 2.  

Kostnad: Plats i dubbelrum: 3 255 Svkr. Plats i enkelrum: 3 890 Svkr vid fler än 50 personer anmälda. Plats i dubbelrum: 3 520 Svkr. Plats i enkelrum: 4 155 Svkr vid 40-49 personer anmälda.

Kontakt: Bindande anmälan senast 15 april till Jutta Lindh, via email eller 0761-31 52 60. Betalning senast 12 juni till bankgiro 5665-8594. Meddela ev. specialkost. 

De som anmälde sig inför resa 2021 har förtur och skall anmäla sig senast 30 januari 2022. Avbeställningsskydd ingår ej. För avbokning av resa se föreningens avbokningspolicy.

Av erfarenhet från året som gått kan resan ställas in av anledningar utom vår kontroll. Val av besöksträdgårdar kan komma att ändras och meddelas i så fall först vid start av resa.


Så gick det:

Medlemmarna hade en härlig tur till Langeland i Danmark! Vi fick höra att det var en innehållsrik, trevlig och inspirerande resa. Här kan du läsa vår eminente guide Hannus egna ord om det och se hans bilder. Nedan kommer lite bilder från oss: